Long live the productive reform, long live the Republic and long live France.”

Outgoing French economy minister hits at Hollande

Outgoing French Economy Minister Arnaud Montebourg has slammed President Francois Hollande once again over economic policies based on austerity and cuts.

Hours after French Prime Minister Manuel Valls announced the resignation of his government, Montebourg — called a “rebel” minister by the French media — said he regained his “freedom” as he leaves office.

The new cabinet, Hollande’s third in just over two years in power, is expected by Tuesday.

“Part of my heavy responsibility as economy minister is to seek and tell the truth … Not only does austerity not work, it is inefficient and unfair,” he said Monday at a press conference at Bercy, the headquarters of the Ministry of Economy and Finance.

“Without growth, the policies of reducing the deficit do not have the desired results and are thus a financial absurdity.

“The world is begging us to halt the absurd austerity policies which continue to push the Eurozone into a recession and soon into deflation,” he said.

Montebourg ended his remarks on an emphatic note: “It is time to regain my freedom… Long live the productive reform, long live the Republic and long live France.”……..

About Kristjan

Defitsiidi terrorismi vastase pataljoni eriüksuslane (finantsignorantsuse vastu võitlemise osakond). Treening: MMT, postkeinsism, Tartu Ülikool Majandusteadus
Rubriigid: Estonian. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

4 Responses to Long live the productive reform, long live the Republic and long live France.”

  1. Tiit2 ütles:

    Tunduvad, et huvitavad arengud Prantsusmaal. Montebourg sai kinga, sest ütles välja, et kuningas on alasti. Samas Hollande oli ise ka samal teemal vahetult ennem sõna võtnud. Aga Montebourg vahetati koheselt välja Valls’i valitsuses. Kohe vahetult pärast seda tuleb, aga Valls välja järgneva avaldusega: In a speech to French business leaders, Mr. Valls said the ECB rate cuts in June and the central bank’s promise of a new lending program for banks showed the central bank was willing to take action to support the economy, combat low inflation and remove the risk of deflation.

    “But it is necessary to go further and faster, notably because inflation is too weak,” Mr. Valls said in a speech at the Medef business lobby meeting. “The euro is over-valued. It’s bad for many of your businesses, it’s bad for growth,” he added.

    Originaal: http://www.nasdaq.com/article/french-pm-pressures-ecb-to-go-further-and-faster-20140827-00547#ixzz3Bg78Tqde Sõnumi sisu suuresti muidugi paras kräpp – kasv saab tulla ekspordist, aga tundub, et mäng/tõmblemine jätkub. Ja oodata, mis selle Hollande-Valls’i poliitmängu sihtmärk oli, kas kaval sõnum Saksamaale/ECB-le või siiski teha head nägu väga halva mängu juures – mängust, millest päris täpselt aru ei saada. Ootame jälgime, õhus on pinget.

    • Kristjan ütles:

      Ma ise mõtlesin ka, et kuidas Hollande siis nii… ? Me ei tea muidugi telgitaguseid Saksamaa Prantsusmaa teljel. Mine tea, Saksamaa välja öelnud, et astub eurotsoonist välja kohe, kui nad tembutamist ei lõpeta? Tegemist muidugi puhtalt minu spekulatiivse oletusega ja üks paljudest võimalikest variantidest. Ma ei taha paranoilisena kõlada. Hollande populaarsus on vist kõigi aegade madalaim Prantsuse presidentidest. Ta lubas kasvule keskenduda ja kasinusest loobuda, kuid on teinud vastupidist. Kui presidendivalimised oleksid täna Prantsusmaal, siis oleks Le Pen Prantsusmaa järgmine president küsitluste järgi. Mul elab õde Prantsusmaal ja keskklassi inimene on Hollande suhtes vaenulikult meelestatud, üha vähem raha jääb kätte ja elu muutub halvemaks. Paljud tunnevad, et Le Pen on nende poolel, globaliseerumise vastased meeleolud samuti tõusevad Prantsusmaal ja USA vastu on nad alati olnud negatiivselt meelestatud. Mina vaataksin praegust, kui “Prantsuse ülestõusu” edasilükkumist EL-i ja euro vastu. Iseasi, et EL-st tuleks teistsugust poliitikat, aga ei paista, neil on ideed otsas. Üleüldse tunduvad suurriigid olema rohkem isepäised. Meie neelame kõik alla, prantslased aga mitte.

    • Vello ütles:

      Kuidas te ette kujutate, et euroliit laguneb? See on ju katastroof.

      • Kristjan ütles:

        Katastroof jah, ega ei oskagi ette kujutada lagunemist. Mina seda kindlasti ei soovi käsi hõõrudes, aga pikemas plaanis see jätkata küll ei saa. Ma ei näe, et see kuidagi võimalik oleks EL-s, tõenäoliselt tekib poliitiline ebastabiilsus ja euro saadetakse kukele. Nad ei suuda tasakaalutust ära lahendada ja nii see küll toimida ei saa, et on 18 kuulekat valitsust, kes ajavad ühesugust maksupoliitikat. Hirmuga, et muidu tuleb veelgi hullem, seda koos kaua ei hoia. USA-s on keskne föderaalvalitsus ühtse maksupoliitikaga ja ikkagi on fiskaalsed transaktsioonid vajalikud. Oleme ausad, meil läheb kuus aastat juba allpool 2007 aasta taset. Kuus aastat on pikk aeg ja põhjus selleks on euro, et kannatame ära. Samas ma ei kujuta ette, et mis siis juhtuma hakkab, kui jälle oma valuutade peale üle minnakse. Peale selle jäävad igasugu kohtu case’d riikide vahel jne? Korrapäraselt seda ei lõhuta, seega oodata on poliitilist ebastabiilsust minu arvates.

Lisa kommentaar