Obama ohverdas oma palgast 5 protsenti :)

Obama ohverdas oma palgast 5 protsenti    🙂  🙄

USA president Barack Obama lõikab oma töötasust 5 protsenti – solidaarsusest sundpuhkusele saadetud riigiametnikega. Suur eelarvekärbe nimega «sekvester» annab endast tunda üle kogu maa.

Obama 400 000-dollariline aastapalk oli küll eelarveseadusest tulenevate automaatsete kulukärbete eest kaitstud, kuid Valge Maja teatel otsustas president siiski koos teiste töötajatega ka oma palka pisendada.

«President on otsustanud jagada ohvrit, mille toovad kõik valitsuse teenistujad, keda sekvester puudutab. Ta suunab osa oma töötasust riigikassasse tagasi,» kirjutas eile Valge Maja pressiesindaja…….

Oleks võinud vaestele anda selle raha, siis oleks vähemalt majandusse kulutatud see. Isegi, kui Obama ise oleks selle kulutanud, oleks see majandusele parem olnud, kui see tagasi riigikassale anda ja niimoodi raha hävitada. Raiskamine on praegu suurem tänu sellele majanduses kasutamata ressursside näol.

About Kristjan

Defitsiidi terrorismi vastase pataljoni eriüksuslane (finantsignorantsuse vastu võitlemise osakond). Treening: MMT, postkeinsism, Tartu Ülikool Majandusteadus
Rubriigid: Estonian. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar